De OCG is in 1995 opgericht. Graag vertellen we je wat er in de afgelopen jaren zoal is gebeurd.
4 mei 1995: De OCG is opgericht door de heren Van Berkel, Homma en Brockbernd. Deze jonge ondernemers hadden de behoefte om met elkaar te spreken over zaken die men in de dagelijkse praktijk van het ondernemen tegenkwam. Over die onderwerpen waarover men graag meer diepgang wilde, werd een gastspreker uitgenodigd: een specialist op een bepaald gebied. Daarnaast werd er volop genetwerkt.
1999: De OCG groeide gestaag naar ongeveer 45 leden in 1999. Daarna kwam de omslag en nam het aantal leden af. Het dramatisch dieptepunt was maart 2002, toen we nog maar 25 leden hadden. Wat nu? Stoppen of doorgaan? Er kwam een ledenvergadering met als doel de vereniging op te heffen. Maar de aanwezige leden kozen in twee ALV’s anders en verzochten Colard Sjerps als voorzitter aan te blijven en alle beschikbare financiële middelen aan te wenden om leden te werven.
2005: Een goede keus, zo blijkt, want nadat er in 2005 een compleet nieuw bestuur aantreedt, gaat het al snel stukken beter met de OCG. Zo goed zelfs dat we een jaar later ons 300e lid kunnen verwelkomen.
2006 en 2007: Het bestuur werkt hard aan een nieuwe formule. Zo start de OCG met de zogenaamde ‘Kennissnacks’ waarbij de leden gezamenlijk kunnen dineren en daarna een activiteit doen. Na de activiteit kan er verder genetwerkt worden. Naast de kennissnacks organiseert de OCG borrels op verschillende locaties. Ook de bedrijfsbezoeken worden geïntroduceerd.
2010: De kennissnacks worden vervangen door Eat and Meet’s. Eerst gezellig een drankje drinken en een hapje eten, daarna een interessante lezing of demonstratie en afsluitend de mogelijkheid tot netwerken. Hartstikke leuk.
2014: Op 13 februari 2014 treedt een nieuw bestuur aan met Arjan Harthoorn als voorzitter. De kerntaken van de OCG worden voortgezet, maar het bestuur staat open voor nieuwe ontwikkelingen. Dus heb je vernieuwende ideeën? Laat het ons weten!
Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.